Trump beni devirmek istiyor

Dünya Haberleri

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Trump yönetiminin, hükümetini devirmek için darbe hazırlığı yaptığını söyledi. Maduro konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyecek.

Trump yönetimi, Venezuela hükümetini devirmek için her tür yöntemi deniyor. ABD ve AB’nin uyguladığı ağır ambargo ülke ekonomisine büyük zarar verdi. Maduro’ya suikast girişimlerinde bulunuldu ve darbe çağrıları yapıldı. Halk, tüm bu baskı ve girişimlere rağmen mayıs ayında yapılan seçimlerde Nicholas Maduro’ya güven tazeleyerek onu ikinci kez başkan seçti. 

SARAYDA PLANLANIYOR 

Nicholas Maduro dün yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin ülkesine darbe hazırlığında olduğunu söyledi. AVN haber ajansına konuşan Başkan Maduro, “Venezuela’nın demokratik yaşamını baltalayacak ve ülkemizdeki anayasal, demokratik rejime karşı darbe yapacak bir girişim Beyaz Saray’ın koordinasyonu altında başlatıldı” dedi. Maduro önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek ayrıntıları açıklayacağını ifade etti. Maduro'ya başkent Caracas’ta ağustos ayında katıldığı bir askeri törende suikast girişiminde bulunulmuştu.

BM’DE ÇAĞRI YAPMIŞTI 

Saldırıdan yara almadan kurtulan Maduro, ABD’nin kendisine suikast düzenlemesi için Kolombiya’ya talimat verdiğini söylemişti. ABD Başkanı Donald Trump, eylül ayında yapılan BM Genel Kurul görüşmelerinde, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun askeri darbeyle kolaylıkla devrilebileceğini öne sürmüştü. Trump, “Asker karar verirse, ordu tarafından çok hızlı şekilde devrilebilecek bir rejim” ifadelerini kullanmıştı. Maduro, Venezuela'daki muhalefet liderlerinin çoğunun ABD'nin önderliğinde bir müdahaleyi beklediklerini de savundu.




Etiketler :